Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kizárták Mianmart

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken kizárta Mianmart a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatából.

MNO
2011. 09. 30. 17:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA azért büntette meg az ázsiai országot, mert júliusban szurkolói rendbontás miatt közvetlenül az első félidő vége előtt félbeszakadt az Omán elleni, 2014-es vb-selejtezős mérkőzése, amelyen a vendégek 2-0-ra vezettek. A FIFA már korábban végeredménynek nyilvánította a 2-0-s állást, mellyel Mianmar kiesett, s Omán jutott a kvalifikáció következő körébe.

A találkozó 43. percében a hazai drukkerek üvegekkel és kövekkel dobálták meg a japán játékvezetőt, továbbá Paul Le Guent, a vendégek szövetségi kapitányát, valamint az ománi játékosokat, ezért szakadt félbe a meccs. Mianmar futballszövetsége mellékbüntetésként 25 000 svájci frankos pénzbírságot is kapott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.