Klórgáz terjengett a fővárosi bérházban

Klórgázt találtak egy fővárosi bérházban, öt ember szorult ápolásra – mondta Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője hétfő este.

MNO
2011. 09. 12. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő szerint az igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő szolgálata érkezett először a helyszínre, ahol a klórgáz egészségügyi határértékének ötszörösét mérték a VII. kerületi Csengery utcában lévő háromszintes bérházban. Az épületből öt embert hoztak ki, a mentők megkezdték az ápolásukat – tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban még annyit elmondott, hogy a ház egyik elhagyott lakását nemrégiben fertőtlenítették, feltehetően így került a mérgező anyag a levegőbe. A lakásukban maradt lakókat arra kérték, hogy zárják be az ablakokat és az ajtókat.


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.