Kohllal mindenképp találkozni akart a pápa

A német egység kancellárjaként méltatta Helmut Kohlt a pápa.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811964" target="_blank"><strong>• A pápa biztonsági őreire lőtt egy férfi</strong></a>

MNO
2011. 09. 24. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Németországban tartózkodó katolikus egyházfő szombat délután magánkihallgatáson fogadta a volt kancellárt. A német katolikus püspöki konferencia közleménye szerint a találkozóra Freiburgban, XVI. Benedek meghívására került sor. A pápa már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy németországi látogatása során egyetlen személlyel, mégpedig a volt kancellárral mindenképp találkozni szeretne.

XVI. Benedek szerint Helmut Kohl örökre beírta nevét a német és az európai történelembe, és a néhai II. János Pál pápával együtt hatalmas érdemeket szerzett Európa egyesülésének előmozdításában – hangsúlyozta a közlemény, amely Kohlt a szabadság jelképének nevezte.

A 84 éves pápa és a tolószékhez kötött, 81 esztendős volt kancellár mintegy félórás találkozóján jelen volt Kohl második felesége, Maike Kohl-Richter is. Az önálló érsekségnek számító baden-württembergi Freiburgban – a németországi látogatás harmadik napján – a pápa az előző napokhoz hasonlóan rendkívül sűrű programot bonyolított le. A délelőtti szentmise és a Kohllal való találkozó mellett – az ökumenizmus jegyében – fogadta a német ortodox egyház vezető képviselőit, este pedig a freiburgi vásárcsarnokban fiatalokkal imavirrasztáson vett részt.

XVI. Benedek pápa németországi látogatása vasárnap ér véget. A katolikus egyház feje vasárnap délelőtt a freiburgi repülőtéren újabb szentmisét mutat be, és arra – többek között Franciaországból és Svájcból is – több mint 100 ezer hívőt várnak. Az utolsó nap a pápa a német katolikus püspöki konferencia vezetőivel, majd az alkotmánybíróság tagjaival is találkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.