Könnygázzal támadtak a gyászolókra

Egy múlt héten meggyilkolt emberjogi aktivistát gyászoló tömegre támadtak a biztonsági erő tagjai Szíriában pár órával azután, hogy az amerikai nagykövet részvétét fejezte ki az elhunyt családjának – közölte szerdán egy szíriai jogvédő aktivista.

MNO
2011. 09. 14. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Musztafa Oszo elmondta, hogy az eset kedd éjjel történt Damaszkusz külvárosában, Darajában, miután Robert Ford nagykövet és a vele tartó néhány diplomata elhagyta a temetés helyszínét. Az aktivista beszámolt arról, hogy néhány óra elteltével fegyveres rendfenntartók jelentek meg, és könnygázt vetettek be a Gajat Mattart gyászolók ellen.

Szerdán a szíriai hadsereg behatolt egy régióba a török határ közelében annak a törekvésnek a részeként, hogy az ország északnyugati részén teljesen elfojtsa a demokráciapárti tüntetéseket, és felkutassa a Bassár el-Aszad elnök hadseregét elhagyó katonákat.

Szemtanúk beszámolója szerint néhány tucat harcjármű kíséretében több száz egyenruhás jelent meg és lőtte nehézgépfegyverekkel Dzsabal-az-Závíja térségének legalább tíz falvát és városát egy közeli főútról, miután lezárták a régióba vezető utakat, és elvágták a kommunikációt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.