Korábban születik gyermekük az apa nélkül felnőtt fiúknak

Brit kutatók szerint korábban születik gyermekük az apa nélkül felnőtt fiúknak; a lányok esetében már ismert volt az apa elvesztése és a korai gyermekszülés közötti összefüggés.

MNO
2011. 09. 07. 2:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A témában brit szakértők kutattak: Paula Sheppard és Rebecca Sear a Biology Letters című brit szaklapban mutatták be tanulmányukat, amelyből az is kiderül, hogy az apa nélkül nevelkedett fiatalok egy része az átlagosnál később kerül a pubertáskorba és későn is házasodik.

Sheppard és Sear kutatásaik során több ezer nagy-britanniai férfi adatait vizsgálták meg, hogy kiderüljön, korrelál-e az apa hiánya a pubertáskor, a házasság és az utódnemzés időpontjával. Kizárták az egyéb kedvezőtlen gyermekkori körülményeket és figyelembe vették az apa elvesztésének időpontját.

A szakértők arra az eredményre jutottak, hogy azoknak a fiúknak, akik 7 éves korukig elveszítették apjukat, nagy valószínűséggel 23 éves korukra már legalább egy gyermekük van. Ezzel szemben azok, akik 11 és 16 éves koruk között veszítik el apjukat, gyakran később jutnak el a pubertásig. Emellett statisztikailag egyértelműen bebizonyították a szakértők, hogy a 7-11 éves kor között apátlanná váló fiúk később kötnek házasságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.