Kötvényeket bocsát ki a MÁV

35 milliárd forint összegű, 3 év futamidejű zártkörű kötvénykibocsátásról állapodott meg a MÁV Zrt. és a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank magyarországi fióktelepe (CA-CIB) mint forgalmazó által vezetett bankkonzorcium – közölte a kötvényt lejegyző három társaság közös közleményben szerdán.

MNO
2011. 09. 07. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötvényt a CA-CIB (29 százalék), a Takarékbank (63 százalék), valamint a Gránit Bank (8 százalék) jegyezte le. A kibocsátó MÁV Zrt. a befolyt pénzt a pályavasúti tevékenység és a vasúti infrastruktúra üzemeltetésére fordítja.

A 3 éves futamidejű kötvények visszafizetésére jogszabályi kötelezettség alapján teljeskörű garanciát vállalt a magyar állam – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.