Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kövér László: Be fogjuk indítani a vidék gazdaságát

Célunk, hogy a vidéki élet ne jelentsen hátrányt, a falvak meg tudják tartani az ott élőket, méltó életlehetőséget kínálva számukra – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Komárom-Esztergom megyei Kömlődön, a felújított református templom ünnepélyes átadásán.

MNO
2011. 09. 30. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Be fogjuk indítani a vidék gazdaságát. Újra ki fogjuk építeni vidéken a közbiztonságot, megerősítjük a közoktatást, a szociális és az egészségügyi hálót” – fogalmazott a fideszes politikus, a párt választmányi elnöke.

Az a célunk, hogy a vidéki élet a jövőben könnyebb lehessen, lehetőségeiben legalábbis közelítsen a városihoz. Ehhez meg kell erősítenünk a közösségek összetartó erejét, segítenünk kell, hogy ezek a közösségek kezükbe vehessék saját sorsukat – tette hozzá a politikus a 270 éves református templom megújulása alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

Kövér László példaként állította mindenki elé a kömlődi református gyülekezetet, amely szavai szerint „a munkába belefeledkezve” megmutatta, hogy a közös tevékenység és a hit a leginkább reménytelen helyzetben is kiutat jelent.

A település református egyházközsége az elmúlt hat év alatt 245 millió forint támogatást nyert el, foglalkoztatóházat, lakóotthont és támogatószolgálatot hozott létre középsúlyos és halmozottan fogyatékos felnőttek számára, miután 2004-ben az önkormányzattól romos állapotban visszakapta a gyülekezet egykori általános iskoláját. Az intézményben ötven felnőtt fogyatékost foglalkoztatnak.

A templom felújítására a gyülekezet 39 millió forintot kapott az Új Magyarország vidékfejlesztési programból, a felújításhoz hiányzó összeget 130 család adományaiból gyűjtötték össze – mondta Bogáth István, a gyülekezet gondnoka.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.