Közbenjárás: „Szlovákia tartsa be az európai ajánlásokat”

Közbenjárásra kérte Berényi József, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke Joseph Dault, az Európai Parlament néppárti (kereszténydemokrata–konzervatív) képviselőcsoportjának vezetőjét annak érdekében, hogy Szlovákia tartsa be a nyelvtörvényeivel kapcsolatos európai ajánlásokat.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/810816" target="_blank"><strong>• Az új választási törvény nem épülhet a megkülönböztetésre</strong></a>

MNO
2011. 09. 20. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelben kedden folytatott találkozójukon a felvidéki politikus – mint utóbb a sajtónak elmondta – megismételte, hogy Szlovákiában hiába alakult a magyarok szempontjából nyitottabb kormány, ez is figyelmen kívül hagyja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ), illetve a Velencei Bizottság (az Európa Tanács mellett működő független szakértői testület) ajánlásait az államnyelvtörvény és a kisebbségi nyelvhasználati törvény módosítására vonatkozóan. Berényi felvetette Daulnak az állampolgárság ügyét is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.