Középpontban az innovációs képesség

Az Új Széchenyi-terv kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatoknál 2012-től többletpontot kaphatnak majd azok a cégek, amelyek alkalmazzák az Európai Bizottság által is támogatott IMP3rove nemzetközi innovációs menedzsmentmódszert, amely kimutatja a kis- és középvállalkozások innovációs képességét – mondta Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóságának főigazgatója a módszert Budapesten bemutató nemzetközi rendezvény szünetében.

MNO
2011. 09. 09. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főigazgató hozzátette: terveik között szerepel, hogy a közeljövőben pályázatot írnak ki a nemzetközi összehasonlítást tükröző európai módszer alkalmazását segítő tanácsadói szolgáltatás igénybevételére.

A rendezvényen elhangzott, hogy az Európai Bizottság kezdeményezésére dolgozták ki a IMP3rove nemzetközi innovációs menedzsmentmódszert, amely különböző mutatók alapján méri az innovációs képességet, és javaslatot tesz ennek fejlesztésére, javítására, a vállalkozás versenyképességének növelésére.

Siba Ignác szólt arról, hogy az Új Széchenyi-terv gazdasági operatív programjában a kkv-fejlesztés kiemelt helyen szerepel, és támogatják az innovációs kapacitás kiépítését, a kkv-k pénzügyi forráshoz való hozzáférését.

Sven Schade az Európai Bizottság képviseletében elmondta, hogy felméréseik szerint a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének egyik korlátja a pénzügyi erőforrás, illetve az innovációs menedzsmentismeret hiánya. Az Európa-szerte alkalmazott IMP3rove nemzetközi innovációs menedzsment ez utóbbin tud segíteni.

Az IMP3rove nemzetközi innovációs menedzsment budapesti rendezvényét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., az olasz APRE nonprofit szervezet és az A. T. Kearney tanácsadó cég szervezte azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a módszer megismerésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.