Közösen bővítenék a diósgyőri stadiont

Tizennyolcezer néző befogadására alkalmas stadionná bővítené pályáját a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, amelynek többségi tulajdonosa bejelentette, hogy sikerült törleszteni a korábbi 200 millió forintos adósságot.

MNO
2011. 09. 21. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meglehetősen nehéz örökséget vett át az Arago Zrt. cégcsoport − hangsúlyozta Dudás Hunor, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatón. − Mára azonban leküzdöttük a 200 millió forintos adósságot, kialakítottunk egy megfelelő összetételű együttest, szervezetté tettük a munkát, és átlátható lett a gazdálkodásunk, valamint a szerződések is.”

Dudás kiemelte: álmuk, hogy a meglévő, 4332 fedett ülő- és kb. 7000 állóhellyel bíró stadiont 18 ezresre bővítsék. Ezenkívül hamarosan két-két mű-, illetve hagyományos füves pálya építésébe vágnak bele, és ez érdemi változásokat hozhat az utánpótlás-nevelésben. A szükséges önrészt Leisztinger Tamás vállalkozó cége, az Arago Zrt., valamint a miskolci önkormányzat biztosítja, ugyanakkor számítanak a látványsportágak támogatására kialakított társaságiadó-kedvezményre is. Az ügyvezető büszkén említette, hogy a rendezés éve után immáron derűsebben tekintenek a jövőbe. Helyi kötődésű szakembereket vontak be a munkába, jelentős igazolásokkal erősítették meg az együttest, és hétpontos hátrányt ledolgozva vívták ki a feljutást az NB I-be.

Az élvonalban 9 forduló után 15 ponttal az ötödik a Diósgyőr. Szentes Lázár szakmai igazgató elmondta: tavaly ősszel csak minimális változtatásokat tudtak végrehajtani az állományban, az áttörést a téli időszak hozta meg. A koncepció irányváltást eredményezett, és ezen a területen döntő volt a spanyol José Luque leigazolása. „Lényeges volt, hogy újabb spanyol játékosokat tudtunk szerződtetni − fogalmazott Szentes. − Nálunk nem az történt, hogy az új játékosok alkalmazkodtak a régiekhez, hanem éppen fordítva: a magyaros mentalitás tűnt el az öltözőnkből, az itteni közeg vette fel a spanyolok hozzáállását, és követte az ibériaiakat! Ez döntő momentum a DVTK életében! A munkamorál, a szemlélet gyökeresen megváltozott. Lényeges, hogy mindez pontokban, illetve a táblázaton elfoglalt helyezésben is kamatozik.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.