Kreatív kiállítás nyílik gyerekeknek a Nyugati téren

Magyarországon, de Európában is egyedülálló kreatív kiállítás nyílik gyerekeknek október végén Budapesten, a Mini Cityt a Nyugati téren, a volt Skála Metró épületében, 1800 négyzetméteren alakítják ki – mondta Máté Xénia, a kiállítást megalkotó Prime Exhibition ügyvezetője az MTI-nek.

MNO
2011. 09. 26. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállításon a gyerekek kipróbálhatják magukat a nagyok világában, pár órára olyan dolgokkal is foglalkozhatnak, amelyek többnyire tiltva vannak nekik. Így például a piacon ők lehetnek az árusok, kezelhetik a mérleget és a pénztárgépet, orvosként bepillanthatnak a műtőbe, kipróbálhatnak műszereket, szobafestőként szabadon mázolhatnak, építészként falazhatnak. A stúdióban most ők mondják el a híreket, jelenthetik az időjárást, vezethetnek vagy éppen szerelhetnek autót.

Máté Xénia megjegyezte: a gyerekek a méretben rájuk szabott környezetben játékosan bár, de valóban felnőttes munkákat végezhetnek. A szervezők a 3-12 éves korosztályt célozták meg, de – mint az ügyvezető elmondta – családi programot kínálnak, az aktív szülők részt vehetnek a játékban. A család felnőtt tagjai is kellemesen tölthetik el az időt, büfé és várakozó áll a rendelkezésükre, a legkisebbeknek pedig minikuckót alakítottak ki – ismertette.

A beruházás 100 millió forint nagyságrendű, a költségek jelentős hányadát azok a szponzorok állják, amelyek az egyes szakmákat bemutatják. A szervezők azzal számolnak, hogy a kiállításra egyéves időtartama alatt 150-200 ezren látogatnak el. A családi jegy, amellyel két felnőtt és két gyerek mehet be, 5000 forint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.