KSH-előzetes: íme az adatok

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az ipari termelés júliusi, előzetes adatait.

MNO
2011. 09. 07. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 1,4 százalékkal csökkent, miután egyaránt visszaesett az ipari export és a belföldi értékesítés is. Munkanaphatástól megtisztítva 1,0 százalékkal nőtt a termelés volumene júniusban 2010 hatodik hónapjához képest. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index júniusban már második hónapban csökkent: 0,6 százalékkal a májusi 0,8 százalék után.

Az export negyedik hónapja zsugorodott havi összevetésben az előző havival megegyező 1,3 százalékkal. A termelés az év első hat hónapjában 8,1 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakát. Tavaly júliusban az ipari termelés volumene – szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva – 1,1 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, 2009 azonos időszakához képest ugyanakkor 9, munkanaphatástól megtisztítva 11,5 százalékkal nőtt.

A termelés tavaly az első hét hónapban 9 százalékkal nagyobb volt, mint 2009 azonos időszakában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.