Külföldön hódítanak a kínai vállalatok

Tavaly megugrottak a kínai vállalatok külföldi beruházásai.

MNO
2011. 09. 06. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereskedelmi minisztérium kedden ismertetett adatai szerint a működőtőke-export 22 százalékkal, 68,8 milliárd dollárra emelkedett az előző évhez képest. A legtöbb kínai befektetés Európára jutott, csaknem 6 milliárd dollár, ami a duplája az előző évinek. A délkelet-ázsiai országok 4,4 milliárd dollár kínai tőkéhez jutottak, ez 63 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az Egyesült Államokban 1,31 milliárd dollár értékű beruházást valósítottak meg kínai vállalatok, 44 százalékkal többet, mint 2009-ben. A kereskedelmi minisztérium szerint Kína az ötödik legnagyobb befektető a világon, és a legnagyobb a feltörekvő országok sorában. A következő években további növekedés várható, amint az elmúlt kilenc egymást követő évben is szakadatlan volt a fejlődés: évente átlagosan majdnem 50 százalékkal nőttek a kínaiak külföldi beruházásai.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.