Kútfúrásba kezdtek Kistokajnál

A tőzsdén jegyzett PannErgy Nyrt. az elmúlt napokban megkezdte a miskolci geotermikus rendszer tervezett kútjainak második, a borsodi megyeszékhelytől néhány kilométernyire lévő Kistokajnál lévő visszasajtoló kutak közül az elsőnek a fúrását – mondta a helyszínen hétfőn Bokorovics Balázs, a társaság igazgatótanácsának elnöke.

MNO
2011. 09. 26. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatón elhangzott: várhatóan már a jövő hónapban elérheti a fúrófej azt a kétezer méter körüli szintet, ahol a kitermelt víz visszasajtolása nagy hatásfokkal megtörténhet.

A Miskolchoz közeli Mályi és Kistokaj térségében feltárt geotermikus forrásnak köszönhetően a megyeszékhely Magyarországon az elsők között juthat olcsó, környezetkímélő energiához: első körben az avasi lakótelepen mintegy 10 500 panellakás és 200 kereskedelmi létesítmény, illetve egyéb intézmény csatlakozhat a távfűtési rendszerhez. Egy korábbi tájékoztatás szerint a projektbe mintegy 5 milliárd forintot invesztál a PannErgy.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.