Látnokkal keresik a repülőgép-szerencsétlenség áldozatait

Látnok is segíti a pénteki chilei repülőgép-szerencsétlenség áldozatai után folyó keresést a dél-amerikai ország védelmi miniszterének hétfői bejelentése szerint.

MNO
2011. 09. 05. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrés Allamand szerint a Carmen Díaz néven említett médium „hitelesnek tűnő” információkkal szolgált a technikai részletekre és az utasok fellelhetőségére vonatkozóan. Carmen Díaz már a keresőhajók egyikének fedélzetén tartózkodik, abban a körzetben, ahol pénteken lezuhant a chilei légierő Casa C–212-es típusú gépe a szárazföldtől mintegy 600 kilométerre nyugatra.

A fedélzeten 21 ember utazott, köztük volt az állami televízió népszerű riportere, Felipe Camiroaga, valamint egy olyan szervezetnek a munkatársai, amely a 2010-es súlyos földrengés utáni helyreállításon dolgozik. A keresők eddig négy ember holttestére és emberi maradványokra találtak.

Andrés Allamand „legnagyobb tiszteletét” fejezte ki a különleges képességekkel bíró személyek felé, mint mondta, minden információt szívesen vesznek a közösségi portálokon. Meg nem erősített információk szerint Carmen Díaz 2005 májusában segédkezett 44 katona keresésében az Andokban. A katonák azonban rossz időjárási körülmények – kemény hóvihar – miatt eltévedtek az andesi hegyláncok között, és meghaltak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.