Látványosan nőtt a fürdővendégek száma

A kedvezőtlen időjárás ellenére idén látványosan, mintegy 7600 fővel emelkedett a látogatók száma a zalaegerszegi Aquacityben – közölte Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 09. 23. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén több mint 65 ezren keresték fel a zalaegerszegi élményfürdőt. Gyutai Csaba polgármester szerint sikerült megállítani a korábbi években tapasztalt csökkenő tendenciát, a júliusi hideg, szeles idő ellenére is nőtt a látogatottság. Kugler László szerint a látogatók számának növekedése nagyrészt az új marketingkoncepciónak és a kedvezményeknek köszönhető. A strandnak 67 százalékkal több zalaegerszegi vendége volt, mint tavaly. A vendégek a tavalyinál 74 százalékkal több – összesen 25 millió forint – kedvezményt vettek igénybe.

A külföldiek a közösségi oldalakra alapozott internetes oldalakon viszonylag gyorsan megtalálták ezt a pihenési lehetőséget. A devizában befolyó árbevétel 38 százalékkal nőtt: számottevő volt az osztrák vendégek jelenléte, de nagy számban keresték fel a strandot a szlovák, lengyel, angol, svéd, holland vendégek és érkeztek a környező szlovéniai és horvátországi térségből is – magyarázta az ügyvezető.

Doszpoth Attila, Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta, hogy idén „némi bevételnövekedéssel”, és 10 százalékos költségcsökkentéssel fejeződött be a szezon. A nyári szezon árbevétele 100 millió forint volt, és közel ugyanennyi volt a kiadás összege is, de a hátralévő három hónapban még újabb kiadások, mint például a „téliesítés” is hátra van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.