Lecsó illatozik Szentes minden bográcsában

A paprika és paradicsom hazájában most pénteken és szombaton ismét megrendezik a szentesi lecsófesztivált. A fantasztikus hangulatú rendezvényen a város, Csongrád megye és az egész ország főzőmesterei bemutathatják lecsófőző tudományukat.

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország talán legnagyobb lecsófesztiválja a péntek esti szalonnasütéssel veszi kezdetét, amely feleleveníti, hogy a fesztivál tíz évvel ezelőtt családi napként kezdődött. Az igazi kulináris izgalmak szombaton várnak a látogatókra. Az Apponyi téren ekkor egyszerre több mint kétszáz bográcsban fő a nyár ízeit magában hordozó egytálétel. Lesz, aki gombával, krumplival, tojással, tarhonyával, vörösborral gazdagítja, a kísérletező kedvű főzőmesterek pedig húsgombóccal, csilivel, sőt aszalt gyümölcsökkel. Kóstolni mindenkinek lesz lehetősége.
A fesztiválon a helyi hagyományok, a kézműves-élelmiszerek és a hungarikumok is fontos szerephez jutnak. A magyar áruk utcájában kapható majd minden, mi szem-szájnak ingere. Akik pedig már nem éhesek, változatos kísérőprogramokból válogathatnak. Fújja a rezet a városi fúvósbanda, húzza a talpalávalót a Tücsök zenekar, bemutatót tartanak a mixerek, de még a hastáncosok is. A hangulatot ismert előadók, Tolvai Renáta, Király Viktor, Koós János, Szőke András és Keresztes Ildikó fellépései fokozzák. Minden adott tehát, hogy a közönség jól szórakozzon az egyébként cseppet sem „paprikás” hangulatú gasztrohétvégén.

Infó: www.szentesinfo.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.