Magyarország talán legnagyobb lecsófesztiválja a péntek esti szalonnasütéssel veszi kezdetét, amely feleleveníti, hogy a fesztivál tíz évvel ezelőtt családi napként kezdődött. Az igazi kulináris izgalmak szombaton várnak a látogatókra. Az Apponyi téren ekkor egyszerre több mint kétszáz bográcsban fő a nyár ízeit magában hordozó egytálétel. Lesz, aki gombával, krumplival, tojással, tarhonyával, vörösborral gazdagítja, a kísérletező kedvű főzőmesterek pedig húsgombóccal, csilivel, sőt aszalt gyümölcsökkel. Kóstolni mindenkinek lesz lehetősége.
A fesztiválon a helyi hagyományok, a kézműves-élelmiszerek és a hungarikumok is fontos szerephez jutnak. A magyar áruk utcájában kapható majd minden, mi szem-szájnak ingere. Akik pedig már nem éhesek, változatos kísérőprogramokból válogathatnak. Fújja a rezet a városi fúvósbanda, húzza a talpalávalót a Tücsök zenekar, bemutatót tartanak a mixerek, de még a hastáncosok is. A hangulatot ismert előadók, Tolvai Renáta, Király Viktor, Koós János, Szőke András és Keresztes Ildikó fellépései fokozzák. Minden adott tehát, hogy a közönség jól szórakozzon az egyébként cseppet sem „paprikás” hangulatú gasztrohétvégén.
Infó: www.szentesinfo.hu

Nem fogjuk elhinni, mi történik a bőrünkkel, ha leállunk az alkohollal!