Legalább egymillióan áram nélkül

Több mint egymillió ember maradt áram nélkül helyi idő szerint csütörtökön Dél-Kaliforniában, illetve Arizona és Mexikó szövetségi állam egyes részein emberi tévedés okozta meghibásodás miatt.

MNO
2011. 09. 09. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térségbeli áramszolgáltatók arra figyelmeztették a lakosságot, hogy az áramszolgáltatást valószínűleg péntekig nem tudják helyreállítani. A súlyos áramszünetet egy arizonai kisváros áramszolgáltatójának egyik dolgozója okozta, leállások láncolatát indítva el a térség hálózatában. Először a Dél-Kaliforniát ellátó nagyfeszültségű rendszer mondta fel a szolgálatot, percekkel később pedig leállt egy San Diego melletti atomerőmű. A San Diegó-i nemzetközi repülőtéren törölték az összes induló járatot, s mivel a városban kialudtak a jelzőlámpák, leállt a közúti forgalom is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.