Legalizálnák az online szerencsejáték-ipart

Szakmai fórumot tartottak a magyar szerencsejáték-ipar szereplői a szerencsejáték-törvény várható módosításáról – tájékoztatta a szervező Alapítvány a Felszabadult, Tiszta Játékért az MTI-t vasárnap.

MNO
2011. 09. 25. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten Budapesten tartott rendezvényen a szervező egy jogi tanulmányt ismertetett, amely a hatályos szabályozásnak a pénznyerő automaták üzemeltetésére, valamint a játékosok védelmére gyakorolt hatásait elemzi, továbbá nemzetközi példákra alapozva vázolja fel a lehetséges szabályozási irányokat, és azok várható hatásait. Az alapítvány így szükségesnek tartja többek között az online szerencsejáték-ipar szigorú feltételek melletti legalizálását, egy, a pénznyerő automaták manipulációját megakadályozó távfelügyeleti rendszer bevezetését, valamint a játékszervezés személyi feltételeinek szigorítását is.

Mindezek mellett javaslattal állt elő az iparágat terhelő adminisztratív terhek csökkentésére is, amely tájékoztatása szerint jelenleg a tiszta játék bevétel akár 6 százalékát, évi 5 milliárd forintot is elérhet. A szervezet javasolta egy játékosvédelmi alap felállítását is, amellyel létrehoznák a szerencsejáték-függőség gyógyításának és megelőzésének intézményi hátterét és eszközrendszerét.

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn határoz a szerencsejáték adójának, valamint a gázolaj, a dohány- és az alkoholtermékek jövedéki adójának emeléséről szóló kormányzati javaslatról. E szerint emelkedik a pénznyerő játékautomaták tételes adója, és emellett százalékos játékadót is kell fizetni, továbbá jövőre megadóztatják a online szerencsejátékot is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.