Lejár az ultimátum, megindul az utolsó támadás + Képek

Moammer el-Kadhafi hívei rakétákkal lőtték az ostromra készülő felkelők csapatait a Tripolitól délre lévő Bani-Valídból pénteken, alig néhány órával a Kadhafi-párti erők utolsó ellenállási gócainak adott ultimátum lejárta előtt.

MNO
2011. 09. 09. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma telik le az ultimátum utolsó napja – emlékeztetett az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) erőinek egyik térségbeli parancsnoka, Abdel-Razak Nazuri. – Az embereink készülnek a támadásra, amely valószínűleg holnap lesz.” Az ÁNT oldalán harcoló egyik fontos katonai parancsnok ugyanakkor Miszrátában azt bizonygatta, hogy támadásuk fő célpontja nem Szirt vagy Bani-Valíd lesz, hanem a még délebbre található Dzsofra oázisa, ahol a Kadhafi-párti erőknek több fegyverraktára is van.







(Fotó: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.