Lencsés Károly: Boszorkányos Balsai

MNO
2011. 09. 27. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs épeszű ember, aki úgy gondolná, hogy ez büntetlenül maradhat. Részben nem is maradt. Egy dologban Gyurcsány tényleg vétkes lehet: valószínűleg maga sem tett meg mindent azért, hogy a rendőri túlkapásokat elkerüljék, s az elkövetőket felderítsék. Ez utóbbi talán még pótolható – igaz, előbb-utóbb az ügyek csendben elévülnek –, bár a tettesekkel Balsai szintén adós maradt. Valódi kérdés, hogy miféle rendőrség az, amely ily kevéssé tiszteli az emberi jogokat? Amely rosszul értelmezett bajtársi szolidaritás okán máig rejtegetheti azokat, akik 2006-ban kivetkőztek önmagukból.

Nem szabad megfeledkezni persze arról sem, hogy 2006. szeptember 17-től néhány száz, esetenként pár ezer őrjöngő ember – csak a gyülekezési jogukat gyakorolták? – hetekig rettegésben tartotta Budapestet. Aki az akkori hangulatban nagygyűlést hirdetett az ő harci bázisuk közelébe, súlyos hibát követett el. Ha bölcsebben dönt a Fidesz, legalább az október 23-i borzalom kimarad a vádpontok közül.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. szeptember 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.