Lesz új tulajdonosa az öblösüveggyárnak

Ketten adtak be pályázatot a salgótarjáni öblösüveggyár megvételére, és egyikük a felszámolás alatt álló gyár új tulajdonosa lesz. A nyertesről a napokban dönt a hitelezői választmány – mondta Balázs Miklós felszámoló hétfőn.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/806431" target="_blank"><strong>• Az önkormányzat megmentené az öblösüveggyárat</strong></a>

MNO
2011. 09. 12. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Miklós elmondta: a pályázatok bontása megtörtént, és azokat – a meghirdetésnek megfelelően – a héten terjeszti a hitelezői választmány elé. A felszámoló közölte: lesz új tulajdonosa a gyárnak.

A nagy múltú öblösüveggyárat már ötödször hirdették meg, mert a korábbi négy kiíráson nem akadt vevő. Legutóbb ugyan volt két pályázó, de mindkét ajánlattevő viszonylag alacsony árat fizetett volna, így a pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánították. A gyár 2009 szeptembere óta áll felszámolás alatt, tartozása 2,5 milliárd forint.

Balázs Miklós nem nyilatkozott a pályázókról, de az biztos, hogy az egyik jelentkező a salgótarjáni vállalkozókból álló, erre a célra létrejött Tarján Glass Kft. Mint Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere korábban közölte: a kft. az önkormányzat kezdeményezésére alakult meg és adott be pályázatot a gyár megvételére. Elmondta azt is: kedvező elbírálás esetén még ebben az évben újraindulhatna a termelés, és 220 embert foglalkoztatnának a gyárban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.