Leszakadt födém: már hárman őrizetben

A rendőrség eddig három embert vett őrizetbe a IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének csütörtök hajnali leszakadása ügyében – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője péntek délután.

MNO
2011. 09. 23. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni hozzátette: csütörtökön két huszonéves férfit vettek őrizetbe, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, az ugyanis nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához. Péntek délután egy 38 éves férfit is őrizetbe vettek, ő sofőrként működhetett közre a lopásban.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a három férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség további tanúkat hallgat meg és várja a statikusszakértő jelentését is – mondta Horváth Katalin Fanni.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Bácskai János (Fidesz–KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.