Leszakadt födém: őrizetbe vettek két embert

A rendőrség őrizetbe vette azt a két huszonéves férfit, akit csütörtökön állítottak elő, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, ami nagyban hozzájárulhatott a födém <a href="http://www.mno.hu/portal/811398" target="_blank"><strong>leszakadásához</strong></a> – tájékoztatott a BRFK szóvivője pénteken.

MNO
2011. 09. 23. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a két férfi előzetes letartóztatását – tette hozzá. A BRFK szóvivője elmondta, hogy a rendőrök jelenleg egy 38 éves férfit hallgatnak ki, aki – a tanúk beszámolója szerint – sofőrként működhetett közre a lopásban. A rendőrség további tanúkat hallgat meg, és várja a statikus szakértő jelentését is – mondta a szóvivő.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását. A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.