Lezárták a lónyai pontonhidat

A Tisza alacsony vízállása miatt szünetel az átkelés a Lónya és Tiszamogyorós közötti pontonhídon – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 13. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A folyó vízszintje jelenleg mínusz 210 centiméteren van, a pontonhídnak azonban csak mínusz 204 centiméterig szól az engedélye, ezért a vízirendészeti hatóság egy ellenőrzés után biztonsági okokra hivatkozva felfüggesztette a híd üzemeltetését – tájékoztatott Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. A közforgalmi átkelőt magasabb vízállásnál vagy a hajózási hatóság engedélyével lehet újra használni – tette hozzá az alezredes. A lezárt híd mellett lévő kompot igénybe vehetik az átkelésre az utazók.

Gyöngyösi Lajos, a pontonhíd üzemeltetését végző társaság vezetője az MTI-nek elmondta: az ehhez kapcsolódó szabályozás nem egyértelmű, az ügyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgálata dönt majd. A lónyai pontonhídon naponta átlagosan 150-180 autó kel át.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.