Liberman súlyos következményeket ígér

Súlyos következményei lesznek annak, ha Palesztina kéri felvételét az ENSZ-be – jelentette ki Avigdor Liberman szerdán.

MNO
2011. 09. 14. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli külügyminiszter egy nyilvános beszédben leszögezte: „A legbiztosabban állíthatom, hogy ha megteszik ezt az egyoldalú lépést, az kemény és súlyos következményeket von maga után.” A tárcavezető azonban nem fejtette ki, milyen jellegűek lesznek ezek a következmények, mondván, hogy a részletek feltárásának még nem jött el az ideje. Mindazonáltal közölte, hogy a válaszlépések nem jelentenek majd fenyegetést. Hozzáfűzte: remélhetőleg a palesztinokkal való békés egymás mellett élést meg lehet valósítani a közvetlen tárgyalások útján.

Izrael és az Egyesült Államok egyaránt határozottan ellenzi a palesztinok tagfelvételi kérelmének benyújtását a világszervezethez, s azt szorgalmazza, hogy a két fél újítsa fel egy éve befagyasztott tárgyalásait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.