Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Líbia: elfogták Kadhafi szóvivőjét

A Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát megdöntő erők elfogták csütörtökön az ország északi részén a bukott ezredes szóvivőjét.

MNO
2011. 09. 29. 20:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírt a győztes népfelkelés vezető testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) az egyik katonai parancsnoka közölte, és egy másik katonai vezető megerősítette. Músza Ibrahímot Kadhafi szülővárosa, Szirt közelében fogták el, a fővárostól, Tripolitól 360 kilométernyire keletre.

Az elmúlt hetekben az ÁNT berkeiből még azt lehetett hallani, hogy a szóvivő – és Kadhafi – a fővárostól 170 kilométerre délkeletre fekvő Bani-Valídban van. A parancsnokok hangsúlyozták, hogy „miszrátai forradalmárok” fogták el a volt szóvivőt. Miszráta városa Szirttől nyugatra fekszik, szintén a Földközi-tenger partján.

Kadhafi szóvivője állítólag nőnek volt öltözve, de ezt az értesülést egyelőre nem erősítették meg. Músza Ibrahím azóta szökésben volt, hogy a felkelők augusztus végén elfoglalták Tripolit. A szóvivő a múlt héten még az ellenállás folytatására buzdította Kadhafi megmaradt híveit az ar-Raj szíriai tv-ben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.