Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Londonban húzza a Csík, Kiss Tibi is beszáll

Londonban koncertezik október 14-én az egyik legnépszerűbb hazai népzenei formáció: a Csík Zenekar a Scala nevű koncerthelyszínen ad műsort, vendégként Kiss Tibor (Quimby) és Presser Gábor (LGT) is fellép.

MNO
2011. 09. 28. 13:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több stílust, többek között a blues elemeit is előszeretettel alkalmazó, 23 évvel ezelőtt alakult Csík Zenekar gyakran dolgozik együtt vendégzenészekkel, és Kiss Tibor, valamint Presser Gábor is játszott már együtt velük, külföldön azonban most először lesz így – tájékoztatta a koncert sajtóügyeit intéző ügynökség szerdán az MTI-t.

Az első „átdolgozós” Csík-album a 2005-ös Senki nem ért semmit, a második a 2008-as Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen volt, előbbi platina, utóbbi dupla platina lemez lett magas eladott példányszáma miatt. 2009-ben az együttes CD/DVD-t adott ki SzívestÖRÖMest címmel.

A külföldön is rendszeresen turnézó Csík Zzenekar 2007-ben Fonogram-díjat, 2009-ben Magyar Örökség-díjat, 2010-ben pedig Prima Primissima Díjat kapott. A zenekar tagjai: Makó Péter (fúvóshangszerek), Majorosi Marianna (ének), Barcza Zsolt (cimbalom, harmonika), Bartók József (bőgő), Csík János (hegedű, ének), Szabó Attila (hegedű), valamint Kunos Tamás (brácsa).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.