Lopták volna a kendert

Ötmillió forint értékű hatóanyagot tartalmazó indiai kendert akart ellopni öt szekszárdi és tolnai fiatal Fadd-Domboriban, a rendőrség ellenük és a termesztők ellen is eljárást indított.

MNO
2011. 09. 08. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három tolnai fiatalkorú fiút, egy szekszárdi nőt és egy férfit még augusztus 29-én érték tetten, amikor Domboriban, egy régóta használaton kívül lévő épületbe törtek be – mondta Pakulár Károly, a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az esetet ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Szekszárdon.

A rendőrök már korábban figyelték az épületet, miután olyan információkhoz jutottak, hogy ott marihuánát termesztenek. A tetten ért fiatalok kihallgatása során kiderült, hogy tudtak a kábítószerről, amelyet fogyasztásra és értékesítési céllal el akartak lopni.

Az épületben 30 gramm kábítószert, 17 gramm kábítószergyanús port, valamint 28 tő indiai kendert foglaltak le. A növények az igazságügyi szakértő szerint másfél kilogramm tiszta hatóanyagot tartalmaztak, a belőlük előállítható marihuána piaci értéke 4-5 millió forint lett volna. A rendőrség azonosította a két termesztőt is, akiknek egyikével a betörők kapcsolatban álltak. Pakulár Károly kitért arra, hogy a 28 tő – gondosan nevelt – indiai kender nem számít jelentős mennyiségű kábítószernek, ami élő növény esetén a csekély mennyiség, azaz öt tőnek a hússzorosa.

Az öt, betörést megkísérlő fiatal közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, három ellen lakhelyelhagyási tilalom mellett folytatnak eljárást; a kendert termesztő két szekszárdi férfi egyike megkezdte korábban, szintén kábítószerrel való visszaélés miatt kiszabott büntetésének letöltését, társát szabadlábra helyezték.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.