Lőszerekkel kísérleteztek a gyerekek

Tüzet rakott három gyerek Várpalotán, s abba dobtak bele két pisztolylőszert, hogy megbizonyosodjanak róla, valóban „élesek-e” – tudatta a rendőrség szerdán.

MNO
2011. 09. 07. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két 12 éves és egy 13 éves gyermek a várpalotai Thury-várnál játszott, s a várfal hasadékában egy csomagot találtak. Kibontották, s abból pisztolytárak és lőszerek kerültek elő – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A gyerekek ahelyett, hogy leadták volna a lőszereket a rendőrségen, életveszélyes kísérletezésbe kezdtek. A közeli iskolánál tüzet raktak, s abba két lőszer dobtak be, így akartak meggyőződni arról, hogy a töltények úgymond „élesek-e”.

A várt robbanás elmaradt, ám csak a szerencsés véletlenen múlt, hogy nem történt sérülés, tragédia – fogalmazott a sajtóügyeletes, megjegyezve: a felelőtlenül cselekedő gyerekek a tárakat és a lőszereket hazavitték magukkal. Hozzátette: az egyik gyerek otthon megmutatta az édesanyjának a lőszereket, aki azokat bevitte a városi rendőrkapitányságra. A rendőrség az ügyben lőszerrel való visszaélés bűntette miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.