Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Lovas István: EU-idióták?

MNO
2011. 09. 30. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovas István: Szenvedélyes vita bontakozott ki szerda este a BBC óriási népszerűségű Newsnight című műsorában, amely az Európai Unió tagországainak súlyos eladósodottságával foglalkozott. Brüsszelt a belga fővárosból Amadeu Altafaj, Olli Rehn gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztos szóvivője képviselte. Miután Jeremy Paxman, az adás moderátora megkérdezte, „nem kérne-e bocsánatot, amiért Európa vezető nélkül maradt ebben a válságban?”, Peter Oborne, a legnagyobb példányszámú országos minőségi politikai napilap, a Daily Telegraph fő politikai kommentátora megjegyezte, hogy „szörnyű ezt a brüsszeli idiótát hallgatni”. Mire Paxman így fordult Altafajhoz: „Idióta úr Brüsszelből, kíván válaszolni?” Ez volt az a pillanat, amikor Altafaj levette fülhallgatóját és mikrofonját, majd távozott a stúdióból.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 30.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.