Luther Mártont méltatta a pápa + Képek

Az ökumenizmus mellett emelt szót és a reformáció szellemi atyjának tekintett Luther Mártont méltatta közvetve pénteken XVI. Benedek pápa.

MNO
2011. 09. 23. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő németországi látogatásának második napján Erfurtban a német evangélikus egyház vezetőivel találkozott. A találkozóra jelképes módon abban az egykori Ágoston-rendi kolostorban került sor, ahol Luther Márton 1505-ben katolikus szerzetesként a pályáját kezdte.



Ezt követően „Luther kolostorában” a pápa, továbbá a német katolikus és evangélikus egyház legmagasabb rangú képviselőinek részvételével ökumenikus istentiszteletre került sor. Jelen volt Angela Merkel kancellár és Christian Wulff államfő.







(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.