Manchesteri diadalmenet, Barca-botlás

Munkatársunktól
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódott a manchesteri diadalmenet a Premier League-ben: a címvédő Manchester United kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Bolton vendégeként, a City pedig sima 3-0-lal küldte haza a Wigant. Itt Rooney, ott Sergio Agüero vágott három gólt, négy forduló után már csak ez a két gárda százszázalékos. Az Arsenal bezzeg még csak első, igen soványka sikerének örült, csakúgy, mint a magyarjait nélkülöző West Bromwich.
Anglia, 4. forduló: Bolton–Manchester United 0-5, Arsenal–Swansea 1-0, Everton–Aston Villa 2-2, Manchester City–Wigan 3-0, Stoke–Liverpool 1-0, Sunderland–Chelsea 1-2, Wolverhampton–Tottenham 0-2, Norwich–West Bromwich 0-1, Fulham–Blackburn 1-1, Queens Park Rangers–Newcastle ma.
Az élcsoport állása: 1. Manchester United 12 pont (18-3), 2. Manchester City 12 (15-3), 3. Chelsea 10, 4. Stoke 8.

A Bundesligában a Bayern München Gomez mesternégyesével hetet ütött a Freiburgon, de pontszámban így sem tudta leszakítani az északi rangadón győztes Werder Brement. A vesztes Hamburg viszont lehorgonyzott utolsónak. A bajnok Dortmund hazai pályán kapott ki, a Stuttgart a 64. percben beálló Hajnal Tamás gólpasszának is köszönhetően 3-0-ra elintézte a Hannovert, a Mainz viszont, soraiban az utolsó húsz percre beszálló Stieber Zoltánnal, hazai pályán szedett be egy négyest a Hoffenheimtől.
Németország, 5. forduló: Werder Bremen–Hamburg 2-0, Dortmund–Hertha 1-2, Bayern München–Freiburg 7-0, Mainz–Hoffenheim 0-4, Stuttgart–Hannover 3-0, Mönchengladbach–Kaiserslautern 1-0, Augsburg–Bayer Leverkusen 1-4, Köln–Nürnberg 1-2, Wolfsburg– Schalke 2-1.
Az élcsoport állása: 1. Bayern München 12 (16-1), 2. Werder Bremen 12 (11-5), 3. Mönchengladbach 10 (7-3), 4. Leverkusen 10 (6-3).

Olaszországban az a hétvége legjelentősebb eredménye, hogy végre elrajtolt a bajnokság. Méghozzá már pénteken, amikor a Milan hazai pályán 2-2-re ment a Lazióval. Szombaton a Napoli, folytatva tavalyi remek produkcióját, 3-1-re győzött a Cesena otthonában, tegnap pedig a Juventus jelezte, hogy többre vágyik, mint az előző szezonban, elsősorban új szerzeményei villogtak, és mindezt a Parma bánta. Meglepetésre a vendég Cagliari el-Kabir 94. percben esett góljával 2-1-re győzött az AS Roma ellen. Az éremesélyesek közül az Inter lapzárta után lépett fel Palermóban.
Olaszország, 2. forduló (az elsőt elhalasztották): Milan–Lazio 2-2, Cesena– Napoli 1-3, Juventus–Parma 4-1, Roma– Cagliari 1-2, Catania–Siena 0-0, Chievo– Novara 2-2, Fiorentina–Bologna 2-0, Genoa–Atalanta 2-2, Lecce–Udinese 0-2, Palermo–Internazionale lapzárta után.

Kis túlzással azt is mondhatnánk, szenzáció történt a spanyol liga harmadik fordulójában: pontokat veszített a Barcelona. Pedig 11 perc után már 2-0-ra vezetett San Sebastianban, de a Real Sociedad az 59. és a 61. percben két gyors találattal egyenlített. Ekkor már hiába állt be az addig hétközi argentin válogatottbeli fellépése miatt pihentetett Messi, az eredmény nem változott. Így a Real Madrid a Getafe feletti 4-2-vel máris kétpontos lépéselőnybe került.
Spanyolország, 3. forduló (az elsőt elhalasztották): Valencia–Atlético Madrid 1-0, Real Madrid–Getafe 4-2, Real Sociedad–Barcelona 2-2, Villarreal–FC Sevilla 2-2, Real Betis–Mallorca 1-0, Santander–Levante 0-0, Osasuna–Gijón 2-1, Rayo Vallecano–Zaragoza 0-0, Espanyol–Bilbao lapzárta után, Málaga– Granada ma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.