Már 101 ember vesztette életét

Szanaában péntekre virradóra folytatódtak a heves összecsapások az Ali Abdalláh Száleh jemeni elnökhöz hű és az államfő távozását követelő törzsek fegyveresei között, helybeliek és egy törzsi forrás szerint legkevesebb hatan vesztették életüket.

MNO
2011. 09. 23. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felkelők oldalára átállt Szadik al-Ahmar sejk törzsének és a Szálehet továbbra is támogató Szagír ben Aziz vezette törzsnek a harcosai között dúló ellenségeskedés négy ember életét követelte az al-Haszaba negyedben, ahol fokozódott az összecsapások hevessége azt követően, hogy az állami tévé bejelentette: háromhavi távollét után hazatért Szaúd-Arábiából a hatalmához továbbra is ragaszkodó elnök.

Két emberrel a felkelők központjának számító Változások terén végzett egy becsapódó tüzérségi lövedék. Szemtanúk szerint a péntek hajnali összecsapások kiterjedtek más negyedekre is. A jemeni fővárosban a vasárnap kiújult erőszakcselekményekben eddig összesen 101 ember vesztette életét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.