Már a britek sem menekülhetnek a „kalóriák elől”

Nem menekülhetnek többé a britek az igazság elől: a szigetországban működő McDonald’s gyorsbüfék ugyanis e héttől minden egyes étel és ital kalóriatartalmát feltüntetik a hatalmas menütáblákon.

MNO
2011. 09. 05. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világcég 1200 nagy-britanniai vendéglője csatlakozott a brit egészségügyi minisztérium kalóriafeltüntető kezdeményezéséhez, amelynek célja az elhízás elleni harc és az egészségesebb táplálkozás népszerűsítése – jelentette be vasárnap a gyorsétteremlánc.

A hamburgerek és egyéb harapnivalók kalóriaértékére vonatkozó információkat már most is meg lehet nézni a hálózat hivatalos honlapján vagy a tálcákra fektetett papíralátétek hátulján, de ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államokon kívül működő McDonald’sokban is ilyen szembetűnően fogják feltüntetni a számadatokat.

Az étteremlánc hasonló menütáblákat használ New Yorkban is, ahol Amerikában elsőként vezettek be 2008-ban kalóriafeltüntetést előíró törvényt. A brit kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozhatnak az éttermek, és a program sikerességét a különböző vállalatokkal való együttműködés is segíti.

A kalóriafeltüntetés mellett a McDonald’s arra is ígéretet tett, hogy kivonja ételeiből a mesterséges transzzsírokat. A brit programhoz a KFC, a Pizza Hut és a Starbucks is csatlakozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.