Már hatvankét éve halott, de így is rászállt az adóhatóság

Hatvankét éve halott embert próbált megadóztatni Franciaországban a hatóság – sikertelenül. Mindössze 13 eurót követelő levelet kapott az 1949-ben elhunyt férfi, aki helyett lányunokája vette át a küldeményt.

MNO
2011. 09. 22. 0:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nő még csak nem is ismerte a nagyapját – aki az ő születése előtt meghalt –, a 3300 forintnyi adót a hivatal föld öröklése okán követeli. Az unoka nem fizette be az összeget, hanem felvilágosította a hatóságot nagyapja elhalálozásáról és annak dátumáról. Az adóhivatal viszont teljesen normálisnak ítéli lépését, mivel ha egy adósság meghaladja a 12 eurót, a gépezet működésbe lép, és küldik a követelést az érintettnek.

A család feltehetően nem rendezett el mindent tökéletesen a föld öröklésekor, a büntetőkamatokkal növelt tartozás pedig mostanra léphette át a 12 eurós határt – mondta a hivatal névtelenségbe burkolózó szóvivője a The Daily Telegraph tudósítása szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.