Már hétfői ülésén dönthet a parlament a fordított áfáról

Ha a kormány addig benyújtja, a jövő héten a parlament már dönthet is az országvédelmi akcióterv részeként bejelentett, a mezőgazdaságot érintő fordított áfafizetés rendjét érintő javaslatról. A kormány ugyanis azt fogja kérni az Országgyűléstől, hogy az indítványról a házszabálytól eltérve tárgyaljon, vagyis az általános és részletes vitát, valamint a zárószavazást is bonyolítsák le ebben a kérdésben még a hétfői ülésnapon.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/809688" target="_blank">• Fordított áfát alkalmaznának a jövőben + Hang</a></strong><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809213" target="_blank"><strong>• Orbán bejelentette az országvédelmi akciótervet + Képriport + Videó</strong></a>

MNO
2011. 09. 14. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házbizottság szerdai tanácskozását követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke elmondta, hogy a kabinet várhatóan még a héten benyújtja a távhőszolgáltatással kapcsolatos javaslatát is, amelynek szintén már a jövő héten megkezdődne az általános vitája, és így a tervek szerint már október elsején hatályba lépne. Ezenkívül várható, hogy szintén még e héten terjesztik be a nemzeti közszolgálati egyetemről szóló indítványt.

A házbizottsági tanácskozáson a Fidesz a napirend kiegészítését kérte a bírói álláshelyek betöltéséről szóló indítvánnyal. A parlament a jövő héten kétnapos tanácskozást tart. Hétfőn szavaz a plénum a katasztrófavédelemről szóló előterjesztésről, amelynek egyes részei csak kétharmados szavazati aránnyal fogadhatók el. Kedden megkezdődik a tavalyi zárszámadásról szóló törvényjavaslat általános vitája.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.