Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

„Marad a győri egyetem”

Mégis megmarad a győri Széchenyi István Egyetem – írta csütörtöki számában a Kisalföld.

MNO
2011. 09. 29. 7:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megoldódott a Széchenyi-egyetem sorsa” – mondta a lapnak Borkai Zsolt, a város fideszes polgármestere, aki győri országgyűlési képviselőtársával, Kara Ákossal tagja volt annak a delegációnak, amelyet a cikk szerint kedden fogadott Orbán Viktor miniszterelnök. A megyei napilap a két győri politikus közlésére hivatkozva azt írta, a kormányfő „sorsdöntő megbeszélésen” mondta ki, hogy „marad a győri egyetem”.

Az újság emlékeztetett arra: a felsőoktatási törvény májusban nyilvánosságra került koncepciójában az szerepelt, hogy a 29 állami felsőoktatási intézmény közül 12 megmaradását szorgalmazta az oktatási kormányzat. A listán a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem szerepelt, a győri intézmény viszont nem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.