Mária-szobrot loptak a csatkai búcsúban

Ellopták a csodatévőnek tartott forrás feletti Mária-szobrot a csatkai búcsúban; a rendezvény egyik résztvevője azonnal felajánlotta a kegytárgy pótlását – közölte a Csatkai Mária Kegyhelyért Alapítvány elnöke hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 05. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Zoltán elmondta, hogy a mostani búcsúra visszaállították az ötven évvel ezelőtti állapotokat, amikor a forrás három helyen tört elő a falból, és a korábbi kútnál lévő Mária-szobrot a támfal közepére helyezték. A 60 centiméteres, műkőből készült szobrot vasárnap hajnalban látták utoljára. Az elnök tájékoztatása szerint a búcsúra csaknem 15 ezer ember látogatott el. A búcsú résztvevői közül egy jászberényi vállalkozó felajánlotta, hogy jövő év pünkösdjére pótolja a szobrot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.