Meg kell értenie a társadalomnak ezt a jelenséget

A társadalomnak meg kell értenie azt a jelenséget, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek jellemzően olyan családokba születnek, ahol a fogyatékosság ismeretlen – hangoztatta Kósa Ádám (Fidesz) európai parlamenti képviselő, az EP fogyatékosságügyi frakcióközi munkacsoportjának elnöke szerdán Brüsszelben, ahol a fogyatékossággal élő gyermekeket gondozó intézetben tett látogatást.

MNO
2011. 09. 21. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleménye szerint hozzátette: ezért támogatni kell az olyan kezdeményezéseket, amelyek a szülők és a szakemberek közvetlen kapcsolatát, illetve a mindennapi élethelyzetek jobb megismerését, megértését szolgálják

A CREB nevű intézetben – ahová korábban már a belga királyi pár is ellátogatott – Kósa Ádám emlékeztetett: Magyarország a fogyatékossággal élő gyermekek gondozása és oktatása terén komoly hagyományokkal és szakértelemmel rendelkezik.

A CREB intézetet felkereste a budapesti Pető Intézet munkatársa, Daróczy Eszter is, aki a világszerte elismert magyar intézet fejlesztő-segítő, konduktív pedagógiai módszerét mutatta be.

A rendezvényen felkérték Kósa Ádámot egy olyan szülői közösség létrehozásának támogatására, amelynek célja a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítése – a közlemény szerint a képviselő erre ígéretet is tett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.