Még mindig mélyaltatásban az áramütés sérültje

Még mindig mélyaltatásban van a dabronci baleset legsúlyosabb sérültje a veszprémi kórházban, ahol pénteken további vizsgálatok alapján döntenek majd a 20 ezer voltos áramütés következtében megsérült férfi felébresztéséről – mondta az intézmény osztályvezető főorvosa.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/813048" target="_blank"><strong>• Még nincs gyanúsított az áramütésügyben</strong></a>

MNO
2011. 09. 30. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabados György tájékoztatása szerint befejeződött a férfi testének hűtése, a sérült állapota pénteken érheti el azt a stabilitást, amely lehetővé teszi, hogy további vizsgálatokat végezzenek el rajta. Az újraélesztett betegeket ugyanis – ha nincs ellenjavallat – 24 órára lehűtik, ezzel tudják csökkenteni az agykárosodás veszélyét. A főorvos hozzátette: a klinikai kép és a CT-vizsgálat alapján döntik el, hogy a férfi felébreszthető-e a mélyaltatásból.

Az ajkai kórházban a betegek kérésére hivatkozva pénteken nem adtak információt a hozzájuk szállított két sérültről, korábbi közlésük szerint a sérültek állapota stabil. A baleset győri kórházba szállított sérültjét az égésplasztikai osztályon ápolják, ahol további műtét vár rá. A rendőrség tanúk meghallgatásával és szakértők kirendelésével folytatja a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indított nyomozást, az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve hivatalból közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit; a hat dolgozó két munkáltató alkalmazásában állt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.