Még nincs gyanúsított az áramütésügyben

Tanúk meghallgatásával és szakértők kirendelésével folytatta a rendőrség a dabronci baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indított nyomozást; a halálos munkabalesetnek egyelőre nincsen gyanúsítottja – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812755" target="_blank"><strong>• Áramütést kaptak a munkások: két halott, négy sérült</strong></a>

MNO
2011. 09. 29. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dabroncon egy 20 ezer voltos áramütés következtében szerdán két munkás meghalt, négy pedig megsérült. A hat munkást akkor érte az áramütés, amikor a csarnok festése közben az épülettől 11 méterre lévő, 20 ezer voltos vezetéket elérte a fém állványzatuk.

Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a helyszínen egy 53 és egy 56 éves férfi vesztette életét, mindketten zalaegerszegi lakosok voltak. Négy súlyos sérültet ápolnak még kórházban, közülük egy zalaegerszegi, két szombathelyi és egy hahóti férfi szenvedett áramütést. A Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve hivatalból közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.