Még nyomoznak a felsőzsolcai árvízkárok ügyében

Még tart a közveszélyokozás vétségének gyanújával indított nyomozás a felsőzsolcai árvízkárok ügyében – közölte a vizsgálatot végző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

MNO
2011. 09. 13. 16:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben az érintett felsőzsolcai lakosok tettek feljelentést arra hivatkozva, hogy szerintük az illetékesek nem, vagy csak késve tettek intézkedéseket a megelőzésre – mondta Fedor Rita. A főhadnagy tájékoztatása szerint az ügy vizsgálatára az Országos Rendőr-főkapitányság jelölte ki 2010. július 19-én a szabolcsi főkapitányságot, miután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei társszervezet elfogultságra hivatkozva kérte önmaga kizárását az eljárás lefolytatásából. Jelenleg a szabolcsi nyomozók az árvízvédelmi szakértő állásfoglalására várnak, s megérkezése után valószínűleg még az idén lezárják a vizsgálatot.

A Miskolchoz közeli, több mint hétezer lakosú Felsőzsolca egy részét tavaly június elején öntötte el a Sajó árhulláma. Az árvíz ötezer helyi lakosnak többmilliárdos kárt okozott; mintegy kétszáz lakóház összedőlt, és 1800 ingatlanon keletkeztek kisebb-nagyobb épületsérülések. A feljelentő felsőzsolcaiak azt várják a nyomozástól, hogy kiderüljön, mérsékelhető lett volna-e a kár, ha az illetékesek időben lépnek, meg lehetett volna-e menteni a várost az elöntéstől, és okolható-e az ártér beépítése vagy a víz levonulásának útjában álló autópálya a kár nagyságáért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.