Megbénították Olaszországot

Az olasz kormány megszorító intézkedései ellen kedden délelőtt kezdődött sztrájk szinte teljesen megbénította Olaszország életét.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/807839" target="_blank"><strong>• Újra megbénulhat a „csizma”</strong></a>

MNO
2011. 09. 06. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnagyobb szakszervezet, a hatmillió tagot tömörítő CGIL felhívására sztrájkolnak a tömegközlekedési dolgozók, beleértve a légi, a vasúti, valamint a kompközlekedést is. Csatlakoztak a nyolcórásra tervezett munkabeszüntetéshez többek között a kórházak, a postahivatalok, a bankok alkalmazottai is.

A sztrájkot az újabb megszorítócsomag parlamenti vitájának megkezdéséhez időzítették: az olasz felsőház kedden délután tárgyalja az újabb csomagot, amely 45 milliárd eurós megtakarítást helyez kilátásba a júliusban jóváhagyott csaknem 80 milliárd eurós kiadáscsökkentésen felül. A CGIL elnöke szerint a kormány megszorítócsomagja „igazságtalan, mivel csak a dolgozókat és a nyugdíjasokat sújtja, a gazdagokat nem”. „A kényszerű megtakarítások miatt megbénul a gazdaság, mivel a csomagban nincs semmilyen intézkedés a gazdaság fellendítésére” – fejtette ki előzőleg Susanna Camusso.

A sztrájkot nem támogatja a mérsékelt CISL és UIL szakszervezet, mert szerintük a CGIL akciója pusztán politikai célokat szolgál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.