Megelégelte a kormányfő, most már támadni fognak

Törökország szárazföldi rajtaütést tervez az Irak északi részén megbúvó kurd szakadárok ellen, akik az arab országból kiindulva hajtanak végre fegyveres akciókat törökországi területeken – közölte kedden a török sajtó.

MNO
2011. 09. 13. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei támadást hajtottak végre az iraki határ mentén lévő törökországi Semdinliben egy rendőrkapitányság és egy csendőrlaktanya ellen. Három civilt megöltek, továbbá a biztonsági erők két tagját. Recep Tayyip Erdogan török kormányfő ezt követően a védelmi és a belügyminiszterrel, valamint a hadsereg parancsnokával tanácskozva vetette fel egy szárazföldi művelet lehetőségét a kurd felkelők iraki állásai ellen – mutatott rá a Milliyet és a Vatan című napilap.

A török hadsereg az elmúlt hetekben megerősítette az iraki határ mentén állomásozó csapatait, mert hírszerzési források szerint tartani lehet attól, hogy a kurdok délkelet-törökországi célpontok ellen támadásra készülnek. A török légierő napok óta felderítő repüléseket végez a térség légterében. Augusztus közepe óta a török harci gépek több ízben bombázták a kurdok iraki rejtekhelyeit. A hadsereg szerint több mint száz felkelő vesztette életét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.