Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megérkezett az EU-támogatás első részlete

Megérkezett a fővároshoz a Margit híd felújítási projektjére megítélt uniós támogatás első részleteként igényelt 4,667 milliárd forint – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 28. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a BKK közreműködésével benyújtott kifizetési kérelem alapján szeptember 23-án, múlt pénteken megérkezett a Fővárosi Önkormányzat számlájára a korábbiakban megítélt 6 milliárd forint EU-támogatás első, említett összegű részlete. Mint írták, a kifizetések ütemezését a támogatási szerződés tartalmazza, a fennmaradó több mint 1,3 milliárd forintot ennek megfelelően a tervek szerint 2011 utolsó és 2012 első negyedévében hívják le.

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és a hídszerkezet elemeit, kiszélesítették a hidat. A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén várhatóan döntés születik arról, hogy a híd felújításának végső határidejét 2012. június 15-re módosítják, mivel több, előre nem látható feladatot is el kell végeztetni az átkelőn.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.