Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Meggyilkolták az atomtudóst

Néhány nap alatt a negyedik szíriai tudóst ölték meg a közép-szíriai Homszban, a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni megmozdulások egyik központjában.

MNO
2011. 09. 28. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szíriai állami hírügynökség szerint a városban működő „fegyveres terrorista csoport” lőtte agyon szerdán az utcán Ausz Halil nukleáris mérnök egyetemi professzort. Ellenzéki aktivisták ezzel szemben azt állították, hogy a damaszkuszi rendszer végzett a tudóssal és társaival is, mert ezekkel a gyilkosságokkal is terrorizálni akarja a város lázongó lakosait.

Ugyancsak az utcán lőtték agyon Haszan Eid vezető mellsebészt, aki az elmúlt hónapokban több sebesült tüntetőt látott el, továbbá Náel Dahil professzort és Mohammed Akílt. A meggyilkoltak különböző felekezetekhez tartoztak, síiták, alaviták és keresztények voltak, de nem akadt köztük a többségi szunnita felekezethez tartozó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.