Meghatározó törvényekről dönthetnek a „forró őszön”

A kormány célja, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben az emberek és az állam, illetve a vállalatok közösen viseljék az üzleti terheket és kockázatokat; a korábbi és a hétfőn bejelentett intézkedések is ezt az elképzelést tükrözik – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti rendezvényén kedden.

MNO
2011. 09. 13. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter az „Erős állam és növekvő állami tulajdon a fokozott gazdasági szuverenitásért” című előadáson üzletemberek előtt úgy fogalmazott: „forró és eseménydús” ősz elé nézünk. Elmondta: 26 sarkalatos törvényt kell 2012-ig elfogadnia a törvényhozásnak. „Ezek mindegyike kétharmados többséget igényel, (...) kicsi annak a valószínűsége, hogy a közeljövőben ismét kétharmados többsége legyen valamely politikai erőnek, így ezek meghatározó jogszabályok lesznek” – tette hozzá Fellegi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.