Megint egy Inter-blamázs + Képek

A bajnokságban a Palermótól elszenvedett 4-3-as vereség után újabb kínos eredményt voltak kénytelenek elkönyvelni az Internazionale labdarúgócsapatánál, az együttes ugyanis hazai pályán 1-0-ra kikapott a beugró török Trabzonsportól a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Idegenben nyert a Bayern München és a Real Madrid is, míg a Lille a kétgólos előnyt eltékozolva csak döntetlent játszott a CSZKA Moszkvával. A két manchesteri gárda, a City és a United is csak egy pontot gyűjtött.

Pintér Patrick
2011. 09. 15. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport

Egy kontratámadás után jutott vezetéshez a Napoli a City of Manchester stadionban, a gólszerző az előző szezonban kiváló idényt futó uruguayi Cavani volt. A hazai csapat Kolarov szabadrúgásgóljával ugyan egyenlített a hajrában, de a szerb védő nemcsak az elszalasztott győzelem miatt lehetett bosszús, hanem azért is, mert eltört az orra. Érdekesség, hogy a két találatot jegyző játékos egykoron együtt kergette a labdát a Lazióban.



A csoport másik találkozóján a Bayern München idegenben győzött a Villarreal ellen: a vezetést Ribéry beadása után Kross szerezte meg a 7. percben, majd a hajrában Rafinha szép egyéni megoldás után – amelybe egy köténycsel is belefért – lőtt a hálóba.

Eredmények:
Manchester City–Napoli 1-1 (Kolarov, ill. Cavani)
Villarreal–Bayern München 0-2 (Kroos, Rafinha)


B csoport

A Lille a kidolgozott helyzetek tekintetében messze felülmúlta a CSZKA Moszkvát, főleg az első félidőben akadt jó néhány lehetőség a francia csapat játékosai előtt, ám egy kivételével elpuskázták az összest. A szenegáli Sow sarkazásával azonban mégis megszerezték a vezető gólt, majd a szünet után Pedretti egy szép lövéssel növelte a hazaiak előnyét, de az orosz együttes nem adta fel, s az elefántcsontparti Seydou Doumbia duplájával végül döntetlenre mentette a mérkőzést.



Óriási meglepetésre a visszaléptetett Fenerbahce helyére beugró Trabzonspor a Giuseppe Meazza-stadionban győzte le a 2010-es győztes Internazionalét. A mindent eldöntő gólt a cseh Celustka szerezte, aki egy felső lécről visszapattanó labdát lőtt néhány csel után a hálóba.

Eredmények:
Lille–CSZKA Moszkva 2-2 (Sow, Pedretti, ill. Doumbia 2)
Internazionale–Trabzonspor 0-1 (Celustka)


C csoport

Nagy csatát vívott egymással a csoport két nagyágyúja, a Benfica és a Manchester United a Luz-stadionban. A hazaiak a paraguayi Cardozo találatával vezettek, de a kékmezes vendégek Giggs felső sarkos bombájával egalizáltak. A Basel pedig egy büntetőből szerzett góllal végül legyőzte a román bajnok Otelul Galatit, s jelenleg a svájci együttes vezeti is a négyest.

Eredmények:

Basel–Otelul Galati 2-1 (F. Frei, A. Frei – 11-esből, ill. Pena)
Benfica–Manchester United 1-1 (Cardozo, ill. Giggs).


D csoport

Egyetlen gól született ebben a csoportban, azt az argentin Di María szerezte Zágrábban, a Real Madrid így győzött is a horvát fővárosban, s ezzel a három ponttal vezet. Az Ajax és a Lyon nem bírt egymással, a gól nélküli döntetlennel ugyan mindkét csapat elégedett lehet.



(Fotók: Reuters)

Eredmények:

Dinamo Zagreb–Real Madrid 0-1 (Di María)
Ajax–Lyon 0-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.