Megnégyszerezték a gyártócsarnokok alapterületét

Ezerkétszáz négyzetméterrel 4500 négyzetméterre növelte gyártócsarnokainak alapterületét a német Hirschmann Car Communication Kft. Békéscsabán.

MNO
2011. 09. 23. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átadás és a cégcsoport békéscsabai megtelepedésének 20. évfordulója alkalmából rendezett pénteki ünnepségen Peter Inzenhoffer, a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházást a megnövekedett megrendelések indokolták, és az építkezés a vállalatnak 500 ezer euróba került, amit saját forrásból biztosítottak.

A mintegy 460 embert foglalkoztató, többségében tetőantennákat, kábeleket, csatlakozóberendezéseket és a gépkocsik számára antennákat gyártó, német magánszemélyek tulajdonában álló, részben autóipari beszállítóként is működő cég javuló várakozásokkal néz a következő időszak elé. A múlt évben 25 millió euró árbevételt realizáltak, az idén pedig már 27 millió eurós bevételt terveznek.

A stuttgarti központtal működő, 1924-ben Richard Hirschmann által alapított cég a békéscsabai leányvállalatát 20 éve zöldmezős beruházásként indította el. Az elmúlt időszakban mintegy hatmillió eurót ruháztak be, s váltak a város egyik legnagyobb foglalkoztatójává. A társaság autóipari érdekeltsége olyan cégeknek szállít be, mint például a Mercedes, vagy a Volkswagen.

A cégcsoport Németországban és Békéscsabán rendelkezik saját termelőüzemekkel. Éves árbevétele eléri a 150 millió eurót, összesen 800 főt alkalmaz. A vállalat különböző gyártókkal működik együtt Kínában és Mexikóban, ugyanakkor Európa több országában, Kínában és az Egyesült Államokban számtalan értékesítő partnerrel dolgozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.